Varmforzinkning

NDG servicerer både private og erhverv

Nordjysk Døgn Galvanisering anvender varmforzinkning som overfladebeskyttelse. Processen indbefatter forarbejdning af emnerne og afsluttende kvalitetskontrol.

Nordjysk Døgn Galvanisering anvender varmforzinkning til galvanisering

Varmforzinkning

Varmforzinkning, også kaldet varmgalvanisering, er ofte det naturlige valg til overfladebeskyttelse. Sammenholdt med maling, fungerer en varmforzinkning fuldstændig modsat. Hvor korrosion ved maling vil angribe inde under selve overfladebehandlingen, beskytter zinkbelægningen udefra, både som værn og som katorisk, der opstår ikke rust mellem zinken og stålet.

Send os din forespørgsel

Nordjysk Døgn Galvanisering foretager hele varmforzinkningsprocessen

Varmforzinkningsprocessen

Nordjysk Døgn Galvanisering foretager varmforzinkning efter tørforzinkningsmetoden. Efter indgangskontrol, bliver emnet renset i et bad med fortyndet saltsyre. Det kaldes bejdsning. Derefter bliver emnet skyllet og kontrolleret for urenheder.  Emnet dyppes i et bad med flussopløsning for at zinken bedre kan hæfte på stålet. Varmforzinkningen sker ved, at dyppe emnet i et 460 grader varmt zinkbad. Alt efter godstykkelse, konstruktion og materialekvalitet, anvendes forskellige dyppehastigheder ved varmforzinkning. Efter at emnet er afkølet, bliver det kontrolleret og eventuelt efterbearbejdet i henhold til ordrespecifikationer og gældende standarder.

Send os din forespørgsel

Optimal materialekvalitet i forhold til varmforzinkning

Materialekvalitet

En væsentlig faktor ved varmforzinkning er stålets legering. Specielt stålets indhold af silicium har stor betydning for varmforzinkningen. Anvendes ulegeret eller aluminiumlegeret stål, kan kravene i DS EN ISO 1459 og 1461 overholdes som klasse A for en godstykkelse over 3 mm. Ved anvendelse af siliciumberoliget stål vil zinklaget stige hastigt i takt med dyppetiden, for dermed at blive dyrere, idet varmforzinkningsprisen beregnes efter zinkforbruget. En mellemting mellem silicium- og aluminiumberoliget stål vil ofte være at foretrække ved varmforzinkning, altså aluminiumsberoliget stål med siliciumspor.

Aluminiumberoliget stål fremstår, umiddelbart efter varmforzinkningen, med en pæn blank overflade, hvor imod siliciumberoliget stål fremstår med en grå overflade. Det varmforzinkede emne vil dog med tiden, uanset legering, fremstå grå, idet der opstår en forbindelse mellem luftens ilt op zinken, som danner et tyndt, beskyttende lag af zinkoxid.

Send os din forespørgsel

Emner ophænges til varmforzinkning

Konstruktion

Stålkonstruktionens udformning har betydning for udførelsen af varmforzinkningen. Det er vigtigt, at der er mulighed for at zinken kan "løbe af" umiddelbart efter, at emnet er trukket op af zinkbadet. Det vil sige, at der ved konstruktionen tages hensyn til, at der ikke forekommer "lommer", som kan lukke af for zinkafløb, når emnet er ophængt.

Send os din forespørgsel

Nordjysk Døgn Galvanisering galvaniserer efter gældende standarder

Standarder

Hvis ikke andet nævnes ved ordreafgivelse, bliver varmforzinkningen foretaget i henhold til DS EN ISO 1459 og 1461. Andre krav/standarder kan naturligvis opfyldes, hvis dette aftales på forhånd. Nordjysk Døgn Galvanisering vil gerne servicere alle grene af industrien, uanset opgavens omfang og kvalitetskrav, og dermed være en fleksibel og seriøs samarbejdspartner.

Send os din forespørgsel

Transport af gods til galvanisering

Transport

Nordjysk Døgn Galvanisering henter og bringer dine emner til varmforzinkning i egen lastbil. Ring på 98 37 37 55 eller send en forespørgsel om afhentningsruter og tidspunkter.

Send os din forespørgsel

Kontakt os

Adresse
Nordjysk Døgngalvanisering A/S
Banesvinget 3
9530 Støvring
Telefon
98 37 37 55
E-mail
info@ndg.dk

Åbningstider

Mandag 06:00-15:30
Tirsdag 06:00-15:30
Onsdag 06:00-15:30
Torsdag 06:00-15:30
Fredag 06:00-13:30